تقدیر از برگزیدگان دومین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی
تقدیر از برگزیدگان دومین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی- اعطای ۴ تندیس نقرهای و ۹ تندیس برنزی همایش ” دومین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی” ۲۰ دی ماه با حضور مقامات، مدیران و متخصصان این حوزه در سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.
به منظور ترویج معیار و استانداردهای سیستم مدیریت مصرف انرژی، توسعه فرهنگ دستیابی به اهداف سازمانی با استفاده از مفاهیم مدیریت انرژی و همچنین ایجاد انگیزه جهت اجرای راهکارهای مدیریت انرژی در راستای جلب صاحبان صنایع مختلف، «سازمان مدیریت صنعتی» با همراهی و همکاری «شرکت بهینهسازی مصرف سوخت»، «سازمان بهرهوری انرژی ایران»، «ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری» و «سازمان ملی استاندارد ایران» اقدام به طراحی جایزه ملی مدیریت انرژی نموده است. بیش از ۵۰ نفر از متخصصان در رشتههای مرتبط در قالب تیمهای ارزیابی و با صرف بیش از ۱۴۰۰ نفر ساعت کار، این قرایند را به انجام رساندهاند.
جلیل جعفری رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در پنل «جایگاه جایزه ملی مدیریت انرژی در ترویج و توسعه اقتصاد مقاومتی» به مقایسه روند شدت انرژی و عرضه انرژی در چند کشور پرداخت.
وی افزود : مطابق ماده ۹ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، شرکت بهینهسازی مصرف سوخت از سوی وزارت نفت، عهده دار:
۱- مدیریت تقاضا و اجرای سیاستهای مرتبط با بهینهسازی مصرف سوخت در بخشهای مختلف مصرف،
۲- کمک به توسعه کاربرد انواع فناوریهای نوین تبدیل انرژی در بخشهای مختلف مصرف،
۳-کاهش هزینههای درازمدت ناشی ازتقاضای انرژی،تدوین معیارها، ضوابط ودستورالعملهای مرتبط با بهینهسازی مصرف انرژی،
۴- جایگزینی اقتصادی حاملهای انرژی همراه با توسعه بهکارگیری ظرفیتهای محلی انرژی و انرژیهای تجدیدپذیر میباشد.
وی همچنین از قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و طرحهای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پدیر بعنوان اولویت اصلی شرکت بهینهسازی مصرف سوخت یاد کرد و به بیان موانع و راهکارها و سیاستها و روشهای این شرکت جهت اجرایی نمودن طرحها و پروژهها پرداخت.
وی همچنین به بیان ارتباط شرکتهای خدمات انرژی با مشتریان، تأمینکنندگان و دولت و نقش و جایگاه شرکتهای خدمات انرژی در اجرای طرحهای ماده ۱۲ و سایر مؤلفههای اقتصاد مقاومتی و موانع و راهکارها پرداخت.
وی افزود: اهم برنامههای حال و آتی شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در مدیریتهای اجرایی به شرح ذیل میباشد :
۱- اجرایی کردن طرحهای مصوب ماده ۱۲
۲- تعریف، تصویبخواهی و اجرای طرحهای جدید در قالب ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید
۳- تدوین و بازنگری استانداردها (و معیارهای مصرف) در حوزههای صنعت و حمل و نقل
۴- تدوین، تصویبخواهی و اجرایی نمودن آییننامههای مواد قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی (۱۷۷۰)
۵- پیگیری اجرای سایر مواد قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی
وی برنامه های حال و آتی شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در بخش پژوهش و فناوری را به شرح ذیل عنوان کرد:
۱- بومی سازی فناوری MCHP بر مبنای موتور گاز سوز
۲- مطالعه و تدوین دستورالعملهای اندازهگیری پارامترهای کلیدی در ممیزی انرژی صنایع (افزایش دقت و اثربخشی نتایج ممیزیها)
۳- بومیسازی فناوری دیگ و مشعل چگالشی
۴- فناوریهای بازیافت انرژیهای اتلافی در صنایع ( CHP و HRSG و …)
۵- مشارکت در برنامه ملی آیندهنگاری در قالب طرح آیندهنگاری در حوزه بهینهسازی مصرف سوخت (طرح مشترک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری)
۶- اجرای برنامه های توسعه فناوری برای طرح های ماده ۱۲: تاکسیهای (سواریهای) پایه گاز سوز، اتوبوسهای پایه گاز سوز، کامیون و کشندههای با فناوری پیشرفته (کممصرف)، حمل و نقل ریلی (مترو و راهآهن) انرژی کارآمد، الکتروپمپهای چاههای کشاورزی (و سایر فناوریهای برقدار کردن چاههای کشاورزی)، فناوریهای پیشرفته گرمایش مرکزی ساختمان، خودروهای کممصرف (سه سیلندر)
۷- ایجاد انستیتوهای تخصصی افزایش کارایی انرژی در راستای اجرای آییننامه اجرایی مواد ۴ و ۷ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی
۸- همکاری با ستاد بهینهسازی مصرف سوخت و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ایجاد «کمیته تنظیم مقررات بهینه سازی مصرف سوخت و محیط زیست»
۹- همکاری و مشارکت در اجرای برنامههای ملی و بینالمللی تغییر اقلیم همچون COP21 و …
۱۰- همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص تهیه برنامههای یک سیستم کامل تنظیم مقررات (رگولاتوری) و تصویبخواهی آن از شورای عالی انرژی بطوریکه این سیستم تنظیم مقررات بتواند مقررات لازم را به همه دستگاههای اجرایی کشور لازمالاجرا نماید.
۱۱- راهاندازی بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست یکی دیگر از برنامههایی است که مورد تائید شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و ستاد بهینهسازی مصرف سوخت و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. این بازار میتواند زمینه لازم برای راهاندازی و فعالیت شرکتهای خدمات انرژی را فراهم آورد.
پریچهر قزلباش دبیر این همایش گفت: در این دوره سه شرکت حائز تندیس نقرهای و شش شرکت حائز تندیس برنزی شدند اما هیچ شرکتی امتیاز لازم را برای تندیس طلایی کسب نکرد.
وی اضافه کرد: در دومین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی سه مدیر برتر نیز که طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی را اجرا کرده بودند انتخاب شدند.
وی گفت: ۱۸هزار گلخانه و ۲۲ هزار مرغداری با مصرف بالای انرژی در کشور وجود دارد اما به علت این که شامل استانداردهای اجباری انرژیبر نیستند تاکنون به این واحدها ورود نکردهایم.
قزلباش افزود: تاکنون برای ۴۷ تجهیزات انرژیبر، برچسب استاندارد انرژی تعریف شده که از این تعداد ۳۴ استاندارد اجباری شده است.
منبع:شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!