روایت داستان زندگی شرکت «بهینه سازان صنعت تأسیسات»
۱۳۷۳
آزمایشگاه سوخت و احتراق (جد بزرگ شرکت بهینه سازان!) در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران بدنیا آمد!
۱۳۷۳ تا ۱۳۸۳
تحقیقات اولیه و چندین پروژه پژوهشی بر روی بهینهسازی مشعلها در آزمایشگاه انجام شد.
۱۳۷۳ تا ۱۳۸۳
۱۳ آبان ماه ۱۳۸۳
شرکت «بهینه سازان صنعت تأسیسات» رسما تأسیس و ثبت شد. (تولدت مبارک!)
۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵
دوره کودکی شرکت با انجام دو پروژه «بهینه سازی ۵۰۰۰ موتورخانه» و «نظارت بر تبدیل سوخت ۳۳ کارخانه قند» و همکاری با سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برای اجرای آزمونهای استاندارد انواع مشعل ها گذشت!
۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵
۱۳۸۶
با برنده شدن در اولین مناقصه وارد عرصه ممیزی انرژی در ساختمان و صنعت شدیم. از آن زمان تا کنون بیش از یک میلیون متر مربع ساختمان و بیش از ۵۰ کارخانه را ممیزی کردهایم!
۱۳۸۷
به عنوان اولین شرکت بازرس معیارهای مصرف انرژی صنایع در ایران انتخاب شدیم و در ۱۱ صنعت مختلف شروع بکار کردیم. بعدها حوزه فعالیت مان را به ۲۳ صنعت و همینطور ساختمان گسترش دادیم و همواره از سایر رقبای این بخش در کشور پیش بودهایم. در همین سال به توصیه انجمن صنعت تأسیسات، قرارداد بهره برداری از آزمایشگاه مرجع رادیاتور و کانوکتور را با شرکت آلفام بستیم. در سال ۹۵ آزمایشگاه را بطور کامل خریداری و به شرکت منتقل کردیم. این آزمایشگاه از زمان تأسیس تاکنون مهمترین آزمایشگاه مرجع آزمون استاندارد رادیاتور در ایران بوده است.
۱۳۸۷
۱۳۸۸
با انجام یک پروژه پژوهشی در شرکت گاز، پیش نویس استاندارد بازرسی موتورخانهها را نوشتیم. این پیشنویس بعدها با اصلاحات کمی به صورت استاندارد ملی ۱۶۰۰۰ درآمد و در سال ۹۵ اجرای آن در تمام دستگاههای دولتی اجباری شد. همزمان کار بازرسی موتورخانهها را از طریق ستاد محیط زیست و توسعه پایدار به شهرداری تهران معرفی کردیم. از آن زمان تا کنون هر ساله بازرسی موتورخانهها در تمام مناطق شهرداری تهران انجام شده و شرکت بهینه سازان نیز با انجام بازرسی چندین هزار واحد موتورخانه پیشتاز بی چون و چرای این عرصه بوده است.
۱۳۸۹
با توجه به لزوم نگرش سیستماتیک به مقوله بهبود مستمر در کاهش مصرف انرژی استقرار سیستم مدیریت انرژی در ساختمانهای دولتی و مراکز صنعتی را آغاز کردیم. در همین سال با دعوت وزارت جهاد کشاورزی به عضویت کارگروه بهینهسازی مصرف انرژی در مرغداریهای کشور در آمدیم و از آن پس به عنوان مشاور با وزارتخانههای نفت و جهاد کشاورزی و همچنین تولیدکنندگان تجهیزات مرغداری همکاری داشتیم. این همکاری منجر به تدوین استاندارد معیار مصرف مرغداری و استانداردهای مرتبط با تجهیزات مورد استفاده در سالنهای مرغداری و همچنین تهیه دستورالعمل تأیید صلاحیت مجموعههای فعال در زمینه تجهیز سالنهای مرغداری کشور توسط کارشناسان این شرکت شده است.
۱۳۸۹
۱۳۹۰
برای اولین بار در شرکت به سراغ گرمکنهای ایستگاههای تقلیل فشار گاز رفتیم. حاصل تلاش ما در این مدت تدوین نقشه راه «کاهش مصرف انرژی در ایستگاههای تقلیل فشار گاز کشور»، تدوین دستورالعمل «بهینهسازی ایستگاههای تقلیل فشار گاز کشور»، تدوین دستورالعمل «ممیزی گرمکنهای ایستگاههای تقلیل فشار گاز»، طراحی و ساخت اولین نمونه مشعل دمندهدار مدولار برای استفاده در ایستگاههای تقلیل فشار گاز کشور و توسعه آن در ظرفیتهای مختلف، طراحی و ساخت سیستم کنترل هوشمند مشعلهای دمندهدار و اتمسفریک، طراحی سیستمهای بازیافت حرارت در گرمکنهای ایستگاههای تقلیل فشار گاز، طراحی، ساخت، نصب و تدوین استاندارد استفاده از دمپر در گرمکنهای ایستگاههای تقلیل فشار گاز و بهینهسازی مصرف انرژی توسط راهکارهای کمهزینه در بیش از ۲۵۰ ایستگاه بوده است که در مجموع منجر به کاهش بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف گاز طبیعی شده است. تلاشهای ما در این زمینه منجر به دریافت پروانه پژوهش از وزارت نفت در زمینه ایستگاههای تقلیل فشار گاز شد.
۱۳۹۱
آزمایشگاه سوخت و احتراق را با یک توسعه جهشی به مرکز ملی آزمون و تحقیقات سیستمهای گرمایشی تبدیل کردیم. این آزمایشگاه در زمان شروع بکار تنها دو بستر تست مشعل ۷۰ و ۴۸۰ کیلووات داشت اما اکنون ۹ بستر تست برای آزمونهای مختلف ایمنی، عملکرد و برچسب انرژی برای انواع مشعل (در تمام ظرفیتها)، دیگ (تا ظرفیت ۴۰۰ کیلووات) و هیتر (تا ظرفیت ۳۰۰ کیلووات) در این مرکز فعال است.
۱۳۹۱
۱۳۹۲
طراحی و ساخت آزمایشگاه برای دیگران را شروع کردیم. با استفاده از دانش و تجربهای که از توسعه آزمایشگاههای خود بدست آورده بودیم به شرکتهای بزرگ تولید کننده تجهیزات حرارتی مانند «ایران مشعل»، «شوفاژکار»، «پاکمن»، «طیوران ابزار» و … خدماتی را در خصوص طراحی، ساخت و مشاوره سیستم کیفیت آزمایشگاه ارائه کرده ایم. بزرگترین پروژه ما در این حوزه، «طراحی و ساخت مجموعه آزمایشگاههای لوازم گازسوز شرق کشور» برای شرکت گاز استان خراسان رضوی است.
۱۳۹۴
پس از آنکه قراردادی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اجرای طرح آزمایشی ارتقای کارایی موتورخانههای ۲۰۰ ساختمان در شهر تهران منعقد کردیم به عنوان شرکت دانش بنیان تولید کننده کالا و خدمات انتخاب و تأیید صلاحیت شدیم. در همین سال از سوی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به عنوان برترین شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور انتخاب شده و جایزه گرفتیم!
۱۳۹۴
۱۳۹۶
با هدف انجام مسئولیت خود در قبال محیط زیست و آیندگان، نگرش زیست محیطی و تغییرات اقلیم را به دامنه فعالیتهای خود اضافه کردیم و موفق شدیم به عنوان اولین شرکت ایرانی حوزه بهینه سازی مصرف انرژی، به عضویت مرکز و شبکه فناوری اقلیم CTCN (Climate Technology Center & Network) درآییم.
۱۳۹۷
با ادامه فعالیتهای نوآورانه در زمینه بهینه سازی مصرف گاز در ایستگاههای تقلیل فشار گاز، در این حوزه دانش بنیان شدیم. در این سال، موفق به دریافت مجوز آموزش از سوی سازمان ملی استاندارد برای برگزاری دورههای آموزشی شدیم! همچنین طی تفاهمنامهای متولی ارائه خدمات آموزشی و مشاورهای در زمینه «انرژی و پایداری» از سوی موسسه مطالعات بینالمللی انرژی در شرکتهای تابعه وزارت نفت و سایر نهادهای دولتی شدیم. دریافت مجوز بازرسی دیگهای بخار از سوی مرکز ملی تایید صلاحیت ایران از دیگر دستاوردهای شرکت در این سال بوده است.
۱۳۹۷
۱۳۹۸
در این سال شرکت تجربه انجام موفق چندین پروژه کلیدی در قالب پروژه بهینه سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان (EEEB) که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری برنامه عمران سازمان ملل متحد و صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست تعریف شده بود داشت. شاخصترین پروژه صورت گرفته، اجرای راهکارهای بهینهسازی انرژی در ساختمانها در قالب قراردادهای اسکو برای اولین بار در سطح کشور بود.
۱۳۹۹
به منظور توسعه دامنه فعالیتهای شرکت در حوزه توسعه پایدار، استارتاپ پویا اندیشان رویای سبز آبان (پارسا) با هدف تمدن سازی در بیابان و ایجاد اقتصاد چرخشی در حوزه تولید محصولات غذایی را راهاندازی کردیم. همچنین با توجه به اینکه تنها ارائه دهنده برخی خدمات آزمایشگاهی در حوزه آزمون تجهیزات گرمایشی در کشور بودیم، این حوزه از فعالیتمان به سایر محصولات و خدمات دانش بنیان اضافه شد.
۱۳۹۹
همچنین در طی این سالها توفیق داشتهایم خدمات مختلفی از جمله تدوین چندین و چند استاندارد ملی بسیار مهم، برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و عمومی متعدد در سراسر کشور ارائه نموده و همچنین به سهم خود حضوری فعال و مؤثر در مجامع حرفهای و صنفی و کانونهای مشورتی و بزنگاههای تصمیم سازی برای حوزه انرژی، محیط زیست و استاندارد کشور داشته باشیم.